Турският посланик в България Сюлейман Гьокче ще бъде изпратен от

...
Турският посланик в България Сюлейман Гьокче ще бъде изпратен от
Коментари Харесай

ДИПЛОМАЦИЯ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЧАСОВЕ: Сюлейман Гьокче напуска България, отива в Гватемала!

Турският дипломат в България Сюлейман Гьокче ще бъде изпратен от Анкара на дипломатическа задача в Гватемала, разкриха за 24rodopi.com турски източници. Гьокче, който е в България от декември 2013 година, изигра основна роля при основаването на партия ДОСТ. Той взе участие интензивно в последните две години в събитията в Могиляне и Джебел, където се стигна до конфликти сред симпатизанти на Движение за права и свободи и ДОСТ.


Гьокче е апетитен и за основател на " черния лист ", в който попаднаха 158 нашенци, на които им беше неразрешено да влизат в Турция, а на някои с двойно поданство - да напущат Турция. Както към този момент 24rodopi.com писа, сега описът е сведен до 77 души.

Посланикът взе участие и в скандалния избирателен клип на партията на Лютви Местан.

Очаква се 50-годишният Гьокче да замине в " страната на многото дървета ", както назовават страната в Централна Америка, в края на лятото.
Междувременно Анадолската организация популяризира лист с новите назначения на дипломатите, който удостоверява новината за Сюлейман Гьокче.
Новият дипломат на Турция в София ще бъде Хасан Улусой.

51-годишният Улусой оглавява една от значимите дирекции в Министерството на външните работи в Анкара от 2015 година, разясниха източниците ни от Турция. Преди това, от 2012 година до ноември 2014 година Хасан Улусой е бил дипломат в Нигер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР