Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че Армения

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че Армения
Коментари Харесай

Чавушоглу: Армения трябва да се откаже от провокациите в името на траен мир и стабилност

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че Армения би трябвало да се откаже от провокациите в името на трайния мир и стабилността в района, заяви електронното издание на турския в. " Сабах ".

Чавушоглу разяснява новите конфликти в региона на Нагорни Карабах, като посочи нуждата от откровени дейности за постигането на дълготраен мир.

" Ако желаеме дълготраен мир и непоклатимост, Армения би трябвало да се откаже от провокациите. Тя би трябвало да направи откровени стъпки към съдействие ", съобщи Чавушоглу.

По думите на министъра конфликтите по границата сред Армения и Азербайджан демонстрират какъв брой нежно е ситуацията в района.

" От време на време провокациите не престават. Подобни дейности имаше още веднъж преди два дни. Естествено, невероятно е Азербайджан да не отговори на това ", сподели още турският първи посланик, представен от в. " Йени шафак ".

През последните дни в региона на границата сред Армения и Азербайджан се развихриха най-сериозните конфликти сред двете страни от края на войната през 2020 година, които доведоха до гибелта на към 100 бойци от двете страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР