Турският министър на отбраната Хулуси Акар съобщи, че утре в

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар съобщи, че утре в
Коментари Харесай

Турският министър на отбраната планира да се срещне в Москва с колегите си от Русия, Сирия и Иран

Турският министър на защитата Хулуси Акар заяви, че на следващия ден в Москва се възнамерява да се организира среща на министрите на защитата и ръководителите на разследващите служби на Турция, Русия, Сирия и Иран, съобщи Анадолската организация.

По думите на Акар подготовките за такава среща не престават и се чака тя да се състои на следващия ден в съветската столица, предава Българска телеграфна агенция.

Министърът напомни, че на 28 декември в Москва се състоя тристранна среща с присъединяване на министрите на защитата и ръководителите на разследващите служби на Турция, Русия и Сирия, като след нея е било преценено като подходящо към диалозите да бъде привързан и Иран.

" Продължава подготовката ни за среща като продължение на тази среща, този път в четворен формат, с присъединяване на министрите на защитата и ръководителите на разследващите служби. Планира се тази среща да се организира на 25 април в Москва. Нашата цел е да решим проблемите тук посредством договаряния и да осигурим мир и успокоение в района допустимо най-скоро ", сподели турският министър на защитата.

" Очакваме след срещата да настъпят и някои позитивни развития ", съобщи още той и добави, че Турция, и в частност неговото министерство, прави всичко допустимо, с цел да способства за мира.

На 28 декември 2022 година министрите на защитата на Русия, Сирия и Турция организираха съвещания в Москва в границите на процеса на нормализиране на връзките сред Анкара и Дамаск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР