Турският министър на отбраната Хулуси Акар отхвърли по-ранните съобщения, че

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар отхвърли по-ранните съобщения, че
Коментари Харесай

Турция отрича да е близо до сделка за руски Су-35

Турският министър на защитата Хулуси Акар отхвърли по-ранните известия, че Анкара е в развой на интензивни договаряния за закупуването на съветските изтребители Су-35, съгласно информацията на Haberler, представена от " Спутник ".

Съобщава се, че мненията са направени по време на банкет, проведен от турския президент Реджеп Тайип Ердоган на 29 октомври.

По-рано държавният турски вестник " Дейли Сабах " заяви, че Москва и Анкара са покрай реализиране на договорка за изтребители Су-35, базирайки се на локални източници.

Това бе разказано и от водещата медия за сигурност и защита " Дефенс Нюз ", който твърди, че страните са в " напреднал стадий на договаряния " по отношение на евентуалната покупка на два ескадрили Су-35.

" Потенциалната договорка за Су-35 има стратегическа стойност за руснаците. Москва може по този метод да се съгласи да даде на Анкара преференциална цена, напомняща на договорката за С-400 ", е коментирал върховен турски представител, съгласно медията.

От своя страна Пентагонът съобщи през вчерашния ден, че " няма смяна за връщане на Турция към програмата F-35. Системата за Противовъздушна отбрана С-400, която е несъвместима с F-35, остава в Турция ".

Съединени американски щати неведнъж заплашват Анкара със наказания след съглашението, само че Турция отхвърли да анулира контракта, като акцентира, че закупуването на С-400 не е обвързвано със сигурността на F-35 или НАТО. След това Турция бе спряна от присъединяване в програмата F-35, по която бе поръчала повече от 100 изтребителя F-35. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР