Турският футбол върви към сериозни и кардинални решения, след като

...
Турският футбол върви към сериозни и кардинални решения, след като
Коментари Харесай

В Турция премахват ограниченията за чужденци

Турският футбол върви към съществени и съществени решения, откакто националният тим не съумя да стигне до финалите, а клубовете са надалеч от финалните стадии в Шампионската лига, написа вестник " Фанатик ".

На полемики, които продължиха няколко дни, се стигна до позиция в три значими аспекта. Единият е броят на чужденците в локалното състезание, вторият е базите на клубовете, а третият – намаляването на приходите от билетите.

Под управлението на Мехмет Бююкекши, президент на Турската футболна федерация, подчертава най-вече върху базите на клубовете. Голяма част от професионалните тимове – отвън Големите 4 (Фенербахче, Галатасарай, Бешикташ и Трабзонспор), не оферират европейски модел на игрища и на академии.

Ръководството на федерацията (ТФФ) акцентира, че нова инфраструктура в тези две направления ще донесе на клубовете – изключително тези от Анадола, доходи след 4 до 5 години при верни вложения.

Също по този начин по гледище на Футболната лига, федерацията прегледа и правилото за чужденците. В момента всеки тим има правото да картотекира 14 чужденци, само че на терена могат да бъдат осем от тях по едно и също време.

Под натиска на клубовете обаче ще се направи една смяна и по всяка възможност тя ще влезе в действие от началото на идващия сезон 2023/2024. 14-те чужденци остават като оптимален брой за вписване, само че към този момент всички 11 на терена могат да бъдат легионери. Грандовете в южната ни съседка считат, че по този начин ще имат по-сериозни шансове да се конкурират с европейските тимове без да са част от Европейския съюз и ще приближат турската лига до равнището на първите пет в ранглистата на УЕФА. Всичко това обаче би трябвало да бъде утвърдено от Борда на ТФФ напролет на 2023-а година.

Автор: Атанас Василев/ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР