Турският дипломат Чагатай Ерчиес в понеделник публикува карта, на която

...
Турският дипломат Чагатай Ерчиес в понеделник публикува карта, на която
Коментари Харесай

Турски дипломат показа КАРТА, прекрояваща световни граници

Турският посланик Чагатай Ерчиес в понеделник разгласява карта, на която се вижда очертаването на континенталния шелф в Източното Средиземноморие в резултат на по този начин нареченото „ съглашение “ с непризнатата Турска република Северен Кипър през 2011 година и неотдавнашната договорка на Турция с Либия за разграничение на морските зони сред двете страни. Това написа Фокус, базирайки се на електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

В обява в обществената мрежа „ Туитър “ Ерчиес, който е началник на отдела на турското външно министерство по въпросите на военновъздушните сили и флота, твърди, че линията, маркирана от А до B на картата, отбелязва разграничаването с Северен Кипър през 2011 година, до момента в който разграничителната линия C-D-E съставлява границата сред турска и египетска акватория. Междувременно линията E-F е разграничаването, което поражда от договорката на Турция с Либия.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас съобщи в понеделник, че съглашението, подписано сред Турция и Либия, явно очертаващо морските зони, евентуално нарушава ембарго, което Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи на доставката на оръжие за Либия.

Той добави, че Файез Сарадж, като ръководител на министерския съвет на Либия, няма пълномощието да подписва съглашения и смята, че Народното събрание на Либия е малко евентуално да го ратифицира.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР