Турските власти забраниха гостуванията по домовете за семейни празници, помени,

...
Турските власти забраниха гостуванията по домовете за семейни празници, помени,
Коментари Харесай

Драконовски мерки: Турция забрани ходенето на гости

Турските управляващи не разрешиха гостуванията по домовете за фамилни празници, помени, поднасяне на съболезнования или други мотиви като част от ограниченията против разпространяването на ковид, заяви в. „ Миллиет “, съобщи БНР.

Домоуправителите или виновните за жилищата лица би трябвало да оповестяват на полицията, в случай че виждат посещение на външни лица. При определяне на такива случаи полицията ще постанова санкции в размер на 3150 турски лири (330 евро), както на домакините, по този начин и на гостите.

Вестник „ Миллиет “ цитира специалист от Съвета за публични науки към здравното министерство, който съобщи, че е допустимо да бъде наложена възбрана на жителите за излизане на открито към Нова година (в дните от четвъртък до неделя, т.е. сред 31 декември и 3 януари), както и за събирания в къщите. Подобна алтернатива е била обсъждана и на последното съвещание на държавното управление по ограниченията за битката против ковид, оповестяват източници.

От началото на декември в Турция е неразрешено излизането на открито в интервала сред 21 и 5 ч. в делничните дни, а през двата почивни дни в края на седмицата турците не би трябвало да напущат дома си сред 21 ч. в петък и 5 ч. в понеделник. Възрастните над 65 години и под 20-годишните не могат да употребяват публичен превоз, а броят на хората, които ще бъдат допускани на площадите, е лимитиран.

Турция заяви нощес, че през последните 24 часа в страната са регистрирани 31 923 случая на ковид, като 6690 са с проявени признаци на заболяването. За интервала са умряли 193 души от вируса. 5502 пациенти са в тежко положение. Същевременно 4821 са се възстановили. От началото на пандемията 513 656 души в Турция са се заразили с ковид, а 14 129 са умряли от заболяването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР