Турските власти са задържали 33 заподозрени в шпионаж в полза

...
Турските власти са задържали 33 заподозрени в шпионаж в полза
Коментари Харесай

Турция задържа 33 заподозрени в шпионаж в полза на Израел, издирват се още 13

Турските управляващи са задържали 33 обвинени в шпионаж в интерес на израелската разследваща работа Мосад, съобщи организация Ройтерс, като се базира на Анадолската организация. Още 13 души се търсят от полицията.

Турската полиция е направила по едно и също време акции на 57 адреса в Истанбул и още седем окръга в границите на следствие на антитерористичното бюро на истанбулската прокуратура.

Според днешна обява в обществената мрежа „ Екс “ на министъра на вътрешните работи Али Йерликая арестуваните лица са обвинени, че е трябвало да разпознават, следят, атакуват и отвличат задгранични жители, живеещи в Турция. Йерликая уточни, че обвинените са шпионирали задгранични жители, живеещи в Турция, от името на Мосад, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди няколко седмици ръководителят на израелската работа за вътрешна сигурност Шин Бет съобщи, че неговата организация е подготвена да унищожи „ Хамас “ „ на всички места “, в това число в Ливан, Турция и Катар, напомня Асошиейтед прес.

Турски публични представители предизвестиха Израел за „ съществени последствия “, в случай че опита да преследва членове на „ Хамас “ отвън палестинските територии, в това число в Турция. Президентът Реджеп Тайип Ердоган предизвести, че това ще бъде неточност, напомня Ройтерс.

За разлика от множеството свои западни съдружници и някои арабски страни, Турция не счита „ Хамас “ за терористична организация.

Агенция Ройтерс не е съумяла да получи коментар за арестите в Турция от канцеларията на израелския министър председател и от министерството на външните работи на Израел.

Турция остро подлага на критика Израел за бомбардировките в Газа и войната с „ Хамас “, а предходната седмица Ердоган и израелският министър председател Бенямин Нетаняху си размениха остри реплики по тематиката.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви също, че при акциите управляващите са намерили огромни суми задгранична валута, в това число към 150 000 евро, нерегистрирано оръжие и цифрови материали.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР