Турските власти предвиждат постепенно отваряне след края на локдауна в

...
Турските власти предвиждат постепенно отваряне след края на локдауна в
Коментари Харесай

Турция планира постепенно връщане към нормалния живот

Турските управляващи плануват последователно отваряне след края на локдауна в страната на 17 май, съобщи в. " Хюриет дейли нюз ". Властите наблюдават непрекъснато въздействието на националния локдаун, въведен на 29 април поради мощното увеличение на броя на инфектираните с COVID-19 в страната, съобщи Нова телевизия.

Според проектите за последователно нормализиране на живота първо ще бъдат отворени учебните заведения, до момента в който дребните бизнеси като бръснарници, салони за хубост, адвокатски адвокатски фирми ще възобновят активността си на втори стадий от отварянето. Третият стадий планува отваряне на кафенета и заведения за хранене, само че при съблюдаване на прецизни правила, в това число разстояние сред хората и обслужване единствено навън.

Възможно е вечерният полицейски час и локдаунът през почивните дни да останат в действие. Според управляващите задачата е броят на инфектираните да спадне от сегашните 400 на 100 000 души до 100 на 100 000 след Рамазан байрама (броят на новозаразените би трябвало да спадне под 10 000 души дневно).

Професор Мехмет Джейлян, специалист по инфекциозни заболявания в университета Хаджеттепе в Анкара, предложи последователно отваряне, което да продължи 6 до 8 седмици. Той добави, че за жалост COVID-19 сега е мощно публикуван измежду младежите и децата. Той добави, че е належащо да се имунизират лицата под 18-годишна възраст, които са 20 % от популацията в Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР