Турските власти мобилизираха всички усилия за издирване и спасяване на

...
Турските власти мобилизираха всички усилия за издирване и спасяване на
Коментари Харесай

Работници са затрупани в златна мина, опитват да ги спасят

Турските управляващи активизираха всички старания за търсене и избавяне на служащите, които бяха затрупани през вчерашния ден при срутване на земна маса в мина за рандеман на злато в окръг Ерзинджан, Източна Турция, оповестяват локалните медии.

Най-малко девет служащи са затрупани в мината за рандеман на злато в селището Илич, окръг Ерзинджан, заяви турският министър на вътрешните работи Али Йерликая, представен от ТРТ Хабер. По думите му от 667 служащи в мината, девет са в неопределеност и няма връзка с тях.

 

Вчера, към 14:00 часа локално време (13.00 часа българско време) земна маса се е свлякла в региона на мина за рандеман на злато, благосъстоятелност на частната компания " Анаголд " в местността Ески Дегирмен, село Илич, окръг Ерзинджан в Източна Турция. Тонове земна маса безусловно са потекли надолу от високите елементи, заяви Хаберлер.

Над 400 души вземат участие в издирвателно-спасителните работи. От прилежащите окръзи Ерзурум, Сивас, Токат, Ризе, Малатия са пристигнали подкрепления от избавителни екипи и техника, оповестиха от Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД). Лекари, коли за спешна помощ, медицински хеликоптери са изпратени на мястото на нещастието.

Eкипи на жандармерията вземат участие в избавителните действия и в работите по разчистването на терена, както и бойци от 3-та войска под съгласуваност на валийството в Ерзинджан.

 
За пръв път сме очевидци на сходно злополучие, съобщи валията на Ерзинджан Хамза Айдогду пред публицисти.

По думите на някогашния министър председател Бинали Йълдъръм пред ТРТ Хабер „ бедствието е засегнало огромна територия, близо 300 декара ". " Свлекли са се милиони кубически метра земя “, сподели Йълдъръм.

В същото време се появила заплаха от срутване на земна маса към река Ефрат, което би провокирало екологична злополука.

От турското министерство на екологията, урбанизацията и измененията в климата оповестиха, че са подхванали ограничения, с цел да предотвратят приключването на земна маса към река Ефрат.

 

Започнало е следствие на аргументите за бедствието, което се води от четирима следователи, съобщи турският министър на правораздаването Йълмаз Тунч.

Паралелно следствие е стартирано и от Министерството на труда и обществените грижи, за което са назначени трима основни инспектори и един контрольор, съобщи министърът Ведат Ъшъкхан.

“Нашите сърца са с миньорите. Горещо се надяваме, че ще бъдат избавени. Мобилизирани са всички сили. Нашите старания и молебствия са отправени за избавяне на потърпевшите и на техните фамилии ", съобщи заместник-председателят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) и представител Йомер Челик, написа Българска телеграфна агенция.

Група депутати от главната опозиционна Народнорепубликанска партия също са пристигнали на мястото на бедствието.

Семействата на служащите са в обезпокоително очакване, надявайки се на добра новина, оповестиха репортери от мястото на случая. Турските малките екрани демонстрираха фрагменти, снимани с мобилни телефони, на които се вижда придвижването на големи маси земя от високите елементи надолу.

Продължават избавителните дейности и разчистването на терена в изумения регион.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР