Турските цветари прибягват до товарни самолети вместо камиони, тъй като

...
Турските цветари прибягват до товарни самолети вместо камиони, тъй като
Коментари Харесай

Турските цветари наемат самолети, не смогват на поръчки за погребението на кралицата

Турските цветари прибягват до товарни самолети вместо камиони, защото бързат да изпратят колкото се може повече цветя до Обединеното кралство в отговор на повишеното търсене след гибелта на кралица Елизабет Втора, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Поръчките за цветя са се нараснали с 90 % след гибелта на кралицата, съобщи Селчук Челеби от Стоковата борса в Анталия и добави, че турските цветари са съумели да посрещнат единствено към 40 % от търсенето.

" Това е краят на сезона в, средиземноморския окръг, Анталия. Намираме се в интервал, в който производството в южния окръг Испарта е в спад ", съобщи Челеби пред Ройтерс. Нарастването на търсенето значи, че цветарите би трябвало да наемат самолети, с цел да доставят цветята до Англия, което лишава един ден спрямо една седмица с камион, прецизира Челеби.

Дъщерното сдружение на Турските авиолинии – компанията „ Turkish Cargo “, заяви, че е почнала да изпраща от Анталия и Испарта в Англия над 500 000 цветя, тежащи към 13 тона. " Turkish Cargo " е доставила почти четири тона цветя в Лондон от началото на седмицата ", се споделя в известие на компанията. Между 5 и 12 септември формалните данни демонстрират, че износът на цветя от Турция за Англия се е нараснал с 40 % спрямо предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР