Турските тестени изделия са известни по цял свят с уникалния

...
Турските тестени изделия са известни по цял свят с уникалния
Коментари Харесай

Турската баница на Фатма с готови кори: „Не преувеличавам, като ви кажа, че всички искат рецептата“

Турските тестени произведения са известни по целия свят с неповторимия си усет, а южните ни съседи винаги са новаторски, когато става въпрос за нови, усъвършенствани версии на остарели предписания за солени или сладки вкусотии. Този път ви представяме рецептата на Фатма за бърза и лесна баница с подготвени кори, за която тя твърди, че безусловно всеки, който я опита, незабавно желае рецептата.

Всеки знае по какъв начин се подготвя баница с подготвени кори, само че тайната на триумфа на Фатма е в заливката, с която замазва корите. След изпичане баницата е мека като дунапрен, само че извън е с тънка хрупкава коричка. Ето какво ви би трябвало, с цел да си приготвите и вие Турската баница на Фатма:

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

 турската баница на Фатма

Турската баница на Фатма

Продукти: 

500 гр. подготвени тънки кори за саралия (общо 28 кори)

олио за намазване на корите

За плънката:

3 приблизително огромни картофа

6-7 с. л. олио

1 глава лук

по 1 ч. л. доматено пюре, сол, черен пипер, пикантен червен пипер

За заливката:

125 мл прясно мляко

125 мл олио

1 яйце

1 ч. л. сол

200 мл газирана вода

Приготвяне: 

Първо пригответе плънката. Сварете картофите и ги пасирайте. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в 6-7 с. л. олио. Когато омекне, прибавете доматеното пюре и варете още малко, след което прибавете подправките.

 картофена плънка

Посолете, разбъркайте добре, след което към пюрето прибавете по този начин приготвения лук дружно с олиото. Разбъркайте, до момента в който се всмуква в картофите и се включи изцяло. Пълнежът е подготвен, значи е време да приготвим заливката.

ЗА ЗАЛИВКАТА: В дълбока купа сложете млякото, олиото, яйцето и солта, след което разбъркайте с кухненска бъркалка до приемане на еднородна примес. Накрая прибавете една чаша газирана вода. Разбъркайте, с цел да се комбинират.

 заливка за баница

 заливка с газирана вода

На работната маса отворете корите и ги пребройте. В взаимозависимост от това какъв брой листа имате, направете проект по какъв начин ще ги разделите. По принцип турските опаковки съдържат 28 тънки кори, тъй че за тази баница се употребяват 4 кори за 7 рула. Поставете една кора върху работната повърхнина и я намажете с малко олио по цялата повърхнина.

 намазване кори

 подготвяне баница

Върху нея се слага втората кора, която също се намазва с олио. Покрива се с третата кора, която се намазва с няколко лъжици от готовия дресинг. Накрая сложете четвъртата кора. Покрийте я с дресинга, както предходната, след което сложете плънка в единия край и завийте на руло.

 навиване кори за баница

Повторете процедурата с всички останали кори: две кори се намазват единствено с олио, а две кори със заливка, пълнят се и се навиват на руло. Така приготвените рула се подреждат в тава, застлана с хартия за печене, и се заливат с останалата част от заливката.

 заливане на баница

Баницата се пече в загрята фурна на 200 градуса за 40-45 минути.

 турска баница с картофи

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР