Турските служби са предоставили информация на австрийските си колеги още

...
Турските служби са предоставили информация на австрийските си колеги още
Коментари Харесай

Турция е предупредила Австрия за атентатора

Турските служби са дали информация на австрийските си сътрудници още през предходната година за атентатора, който извърши нахлуване във Виена преди дни, съобщи Анадолската организация.

Нападателят Куйтим Фейзула, австрийски жител, е бил засечен на 1 септември 2018 година при идването си в Истанбул от Виена, заяви Дирекцията по сигурността на Турция. В известието се показва още, че извършеното взаимно следствие на разследващите и контратерористичните екипи е посочило, че терористът, който е минал незаконно в Сирия през турския окръг Хатай, има желание да се причисли към " Ислямска страна ".

Мъжът е бил задържан на 18 септември 2018 година и след съответната правосъдна процедура е бил депортиран в Австрия на 10 януари 2019 година от миграционните управляващи в окръг Хатай. Турските управляващи са споделили с австрийските си сътрудници информация, в която се разказва в детайли организационната принадлежност на Фейзула и напъните му да се причисли към ДАЕШ. Най-малко четирима души починаха, а 22 бяха ранени при терористичното нахлуване в австрийската столица в нощта на 2 ноември, припомня организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР