Болните от COVID-19 в Италия може би са 10 пъти

...
Болните от COVID-19 в Италия може би са 10 пъти
Коментари Харесай

Болните от COVID-19 в Италия може би са 10 пъти повече

Болните от COVID-19 в Италия може би са 10 пъти повече от записаните в страната все още.
Официално инфектираните с новия ковид са близо 64 000. По последни данни умрелите в Италия за месец са 6 077, а страната се трансформира в най-засегнатата от пандемията страна в света, като изпревари даже Китай. Припомняме, че COVID-19 потегли точно от азиатската страна, която сега се възвръща и даже през днешния ден анулира наложената върху популацията карантина.

В Италия обаче е доста допустимо броят на болните да е доста по-висок, в сравнение с сочат цифрите. Причината - тестванията за съществуване на ковид са за лимитиран брой хора, потърсили болнична помощ. Това значи, че под радара може би са хиляди хора, пишат от “Ройтерс”.

Ръководителят на италианската Служба за гражданска отбрана Анджело Борели, че в Италия има голям проблем с неналичието на маски и респиратори, което е затормозило доста здравната система, след първия регистриран случай в Ломбардия на 21 февруари.

Правителството прави опити да внесе тези артикули от чужбина, само че страни като Индия, Румъния, Русия и Турция са спрели износа.

“Държим връзка с посолствата си в другите страни, само че се тормозя, че повече маски няма да можем да внесем”, счита Борели.

Според специалисти епидемията ще срути така и така нежната италианска стопанска система. Голяма част от бизнеса в европейската страна е спрял.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР