Турските сили са открили руски ръчнопреносими системи за противовъздушна отбрана

...
Турските сили са открили руски ръчнопреносими системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Турски бойци откриха руски зенитни ракети в база на ПКК

Турските сили са разкрили съветски ръчнопреносими системи за противовъздушна защита (MANPADS) в скривалища на ПКК в Северен Ирак, които могат да съставляват опасност за турските хеликоптери, които оперират в региона, оповестиха от армията.
Ракетите 9K38 „ Игла “ може да съставляват опасност за турските хеликоптери, които обезпечават въздушна поддръжка по време на антитерористични интервенции в региона, съобщи анализаторът на политиката в региона на защитата Туран Огюз пред турския всекидневник „ Йенишафак “.
„ Тези MANPADS съставляват опасност за нашите вертолети ATAK и „ Сикорски “. Това обаче не значи, че военните не би трябвало да употребяват хеликоптери, " сподели Огюз.
" Вместо това разследващите звена ще би трябвало да усилят напъните за установяване на местонахождението на тези ракети ", добави той.
Той добави, че турските хеликоптери също могат да избират да правят нощни интервенции, защото ракетите, употребявани от терористите от ПКК, не могат да действат в тъмното.
Oгюз съобщи, че бойците на ПКК може да са придобили ракетите от разнообразни източници, само че уточни поддръжката на Съединени американски щати с оръжия за сирийските Отреди за отбрана на популацията като един от главните източници.
„ Ракети също са били крадени и от военни арсенали в Ирак и Сирия. Повечето от тях са добити по време на плячкосването през 2011 година “, сподели Огюз и добави, че прехвърлянето на оръжие и военни доставки от Ирак и Сирия се случва постоянно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР