Турските отбранителни компании Метексан Дефенс Инк. и корабостроителниците Арес са

...
Турските отбранителни компании Метексан Дефенс Инк. и корабостроителниците Арес са
Коментари Харесай

Историческо: Турция създава безпилотен боен кораб ВИДЕО

Турските отбранителни компании Метексан Дефенс Инк. и корабостроителниците Арес са обединили старания с цел да основат първия въоръжен безпилотен наземен транспортен съд на Анкара.

Той ще бъде приключен с изкуствен интелект.

Базираните в Анталия корабостроителници Арес и основаната в Анкара Метексан Дефенс оповестиха в пресрелийз от края на предишния месец, че Турция може да чака първият си първообраз на въоръжения безпилотен надводен уред през декември.

Прототипът на програмата, наименуван УЛАК има 400 километра обхват и ще може да плава с до 65 километра в час.

Плавателният съд ще бъде оборудван с технологии за нощно виждане, както и "криптирана информационна инфраструктура, която разрешава на платформата да бъде оперирана от мобилни машини и щабове, или пък от морски платформи, като да вземем за пример самолетоносачи или фрегати ".

"Спектърът от задачи ще включва разследващи, наблюдателни, сражения на морската повърхнина, асиметрична война, ескортни задачи и отбрана на стратегическата инфраструктура ", се похавлиха двете компании в пресрелийза си.

Концептуалното видео на бъдещия въоръжен безпилотен надводен уред беше оповестено от Пъблик Дефенс на 29, октомври, показвайки една илюстративна версия на УЛАК.

УЛАК ще бъде въоръжен с лазерно насочвания Кирит и лазерно насочвани, анти-танкови ракетни системи Л-УМТАС, както и отдалечен надзор.

Той ще има и благоприятни условия за изкуствен интелект.

"Изключително щастливи и горди сме да обявим стартирането на първата стратегия за въоръжен безпилотен надводен уред след години на интензивна инжинерска работа и вложения, следвайки нашата фантазия ", съобщи шефът на корабостроителници Арес, Утку Аланч.

"Постигнахме този триумф и горделивост с вложенията на нашия притежател, като приоритизирахме нашите национални ползи, както постоянно сме правели ", съобщи той.

"Сега представяме въоръжения безиплотен надводен уред като първата платформа от линията УЛАК, която ще бъде стартирана през декември месец ", добави Аланч.

"Още един път успяхме да разберем значимостта на отбранителната идея "Синя татковина " - отбраната на изключителната ни икономическа зона, на морските граници на Турския полуостров, изключително с надигналите се разногласия ", добави шефът на Метексан Дефенс, Селджук Алпарслан.
"Синя татковина " се отнася до отбраната на морските искания на Турция в източната част на Средиземно море.

Гръцкият външен министър упрекна Турция, че прави "голяма ескалация ", като разполага турския сеизмичен транспортен съд Оруч Реис в зоната, южно от гръцкия остров Кастелоризо предишния месец.

"Турция потвърди, че й липсва надеждност ", сподели той.

"Всички тези, които имаха вяра на Турция, на нещата, която тя сподели преди европейската среща от 1-2 октомври, в този момент са поправени ", сподели представителят на гръцкото държавно управление, Стелиос Петсас на 12 октомври, тази година.

Европейският съюз преди този момент съобщи, че ще обмисли налагането на наказания против Турция, в случай че тя продължи с интервенциите си за експлоатиране на въглеводородите, които съществуват в източното Средиземно море.

"Те вършат всичко, с цел да ескалират напреженията ", сподели от своя страна в отговор, турският министър на защитата, Хулуси Акар.
"Флотът ще даде нужния конвой и отбрана на нашите кораби, в случай че би трябвало ", добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР