Турските хотелиери бяха сред първите в света, които започнаха подготовка

...
Турските хотелиери бяха сред първите в света, които започнаха подготовка
Коментари Харесай

Как турските хотели ще работят по новите правила за безопасност

Турските хотелиери бяха измежду първите в света, които започнаха подготовка за летния сезон. Припомняме, че с цел да продължат активността си, те би трябвало да получат по този начин наречения „ здравен документ ", потвърждаващ, че хотелът е изцяло подготвен да съблюдава условията на управляващите във връзка с обезпечаването на здравето и сигурността на гостите.

Работата без такова уверение е неразрешена и за всяко нарушаване има съществени санкции, а даже е допустимо е затваряне на обекта. В този регулаторен документ има 132 точки с условия.

Още на входа на хотела всеки чиновник и всички посетители ще бъдат подложени на процедура за премерване на телесната температура с безконтактен термометър. Ако се открият отклонения, т.е. термометърът покаже 37+ градуса, няма значение какво е предизвикало повишението на температурата, ще би трябвало да употребявате отделението за изолираност. То ще се намира отвън хотела, а в случай че е вътре, не би трябвало да е в главната постройка. Все още не е ясно дали вашата „ минимална " застраховка ще покрие вероятното лекуване или ще би трябвало да плащате в допълнение.

Тази година няма да има и нормалните закуски, обеди и вечери. Поради нуждата за поддържане на нужното минимално разстояние, ще би трябвало да се отстранен от заведенията за хранене към половината от масите.

Вече туристите сами ще избират комфортно време за посещаване на ресторанта: 18.00, 19.00 или 20.00 и няма да могат да стоят цяла вечер, а ще би трябвало да освобождават местата за другите посетители в идващия час.

На плажовете и в зоната на басейна, шезлонги и чадъри също ще би трябвало да бъдат разредени. Няма да се позволява и скупчването на туристи на групи, което ще бъде следено от охранителите на хотела.

За да се избегнат вероятни проблеми и ненужни разноски за труд за стерилизация на предметите за общо прилагане, техният брой ще бъде доста понижен и сменен с еднократни продукти. Например химикалите в стаите ще бъдат подменяни и изхвърляни при промяната на туристите, в случай че те не са ги взели като сувенир.

Същото се отнася и за хигиеничните предмети в баните, картите за влизане в пространствата. Услугата за обмяна на плажни кърпи за чисти може да бъде затворена за първи път. Или една забрадка ще бъде препоръчана за целия престой, или ще би трябвало да носите персоналната си.

Със сигурност няма да има дефицит на маски, персонални защитни средства, антисептици - хотелите към този момент ги купуват на едро.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР