Турски и иракски сили са започнали съвместни военни учения на

...
Турски и иракски сили са започнали съвместни военни учения на
Коментари Харесай

Турция и Ирак започнаха съвместни военния учения на общата си граница

Турски и иракски сили са почнали взаимни военни учения на границата сред двете страни , оповестяват международните осведомителни организации.

Ученията бяха оповестени в резултат на противоречивия референдум за самостоятелност на Иракски Кюрдистан, който се организира през вчерашния ден в прорез с обструкцията на централното държавно управление в Багдад.

 Кюрдите избраха самостоятелност
Кюрдите избраха самостоятелност

При 72% изборна интензивност 90% са споделили да

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предизвести, че турската войска е подготвена да предприеме " нужните стъпки " и предложи да бъдат наложени наказания против самостоятелния Иракски Кюрдистан .

Междувременно иракският министър председател Хайдер ал Абади назова референдума " противоконституционен " и беше безапелационен, че държавното управление му няма да разисква резултатите и допустимо отцеплане на регионите, следени от кюрдите, от Ирак.

Над 90 % от иракските кюрди гласоподаваха в интерес на самостоятелност. Празненствата продължиха до ранните часове през днешния ден в Ербил, столицата на Иракски Кюрдистан. Хората са танцували по площадите, имало е доста фойерверки и са носели кюрдското червено-бяло-зелено знаме.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР