Турски граждани все по-често получават отказ за шенгенски визи. Така

...
Турски граждани все по-често получават отказ за шенгенски визи. Така
Коментари Харесай

Турски граждани все по-често получават отказ за шенгенски визи

Турски жители все по-често получават отвод за шенгенски визи. Така пътуванията им до някоя от 26-те страни се анулират, оповестява " Ройтерс ".

Тази седмица Анкара съобщи, че това се прави съзнателно в опит да се сложи президентът Реджеп Тайип Ердоган в сложна позиция преди напрегнатите избори следващата година - обвиняване, което Европейският съюз отхвърля.

Според данни на schengenvisainfo.com на 16,5% от претендентите от Турция предходната година е била отказана шенгенска виза, спрямо 12,5% година по-рано. За информация, отводите на шенгенска виза за турски жители са били едвам 4% през 2015 година, само че са почнали да нарастват през 2017 година

Разходите за виза - в размер на към 100 евро, или 1/3 от минималната заплата в Турция - не се възвръщат, без значение дали визата е издадена, или не.

" Като цяло процентът на отменяне на заявки за шенгенска виза се е нараснал в международен мащаб, само че спрямо други страни, като Русия, растежът на % на отводи в Турция е доста по-голям и непрекъснат ", показва Шкурта Янузи, основен редактор в SchengenVisaInfo.com.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че има вяра, че продължителното време за култивиране на документите и следеното нарастване на % на отводи са умишлени, като посочи, че е повдигнал въпроса на срещи с сътрудниците си.

" За страдание, Съединени американски щати и някои западни страни от и отвън Европейски Съюз дават на нашите жители срещи за виза една година, 6-7-8 месеца по-късно. Те също усилиха % на отводите. Това е планувано и съзнателно ", безапелационен бе той.

Чавушоглу отхвърли " извиненията ", свързани с Коронавирус ограниченията или дефицита на личен състав, и акцентира, без да дава доказателства, че отводите за визи са имали за цел да причинят на Ердоган предизборно главоболие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР