Турската верига супермаркети Migros ще продаде дъщерното си дружество Рамстор

...
Турската верига супермаркети Migros ще продаде дъщерното си дружество Рамстор
Коментари Харесай

14 години от затварянето на магазините си Рамстор България ще има нов собственик срещу €39 милиона

Турската верига супермаркети Migros ще продаде дъщерното си сдружение " Рамстор България " на македонската строителна компания Citi Plaza в договорка за 39,2 милиона евро или 46,9 милиона $.

Макар че компанията е дейна у нас след затварянето на всичките ѝ магазини на българския пазар, нейната активност е ориентирана към ръководството на веригата Ramstore в Северна Македония. Тя е притежател на 99% от капитала на Ramstore Macedonia.

Споразумението сред двете компании е подписано на 9 март, като транзакцията ще бъде приключена след приемане на нужните регулаторни позволения.

Ramstore Macedonia е измежду огромните вериги в прилежаща Северна Македония, като тя има близо 30 обекта в страната. Първите обекти отварят през 2005 година.

Продавачът Migros е част от турския Koç Holding. Тя управляваше и обектите на веригата у нас. В България Ramstore проработи през 2001 година с един магазин в квартал " Западен парк ". След него порти отвориха още два обекта - в " Дървеница " и " Овча купел ".

" Рамстор " продава магазините си в София

Вече е платен един от трите магазина на комерсиалната верига.

През 2007 година обектите ва компанията на българския пазар стопираха да работят и по-късно бяха продадени. Като сдружение обаче " Рамстор България " продължи да оперира като притежател на Ramstore Macedonia.

В ръководството на записаното в България сдружение влизат единствено турски жители, като то има офис в София. Към края на 2019 година активите му възлизат на над 6,7 милиона лв., а чистата облага за същия интервал е на стойност от 2,8 милиона лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР