Франция отново отрече да е изпращала войници в Украйна, предаде

...
Франция отново отрече да е изпращала войници в Украйна, предаде
Коментари Харесай

Франция отново отрече да е изпращала войници в Украйна

Франция още веднъж отхвърли да е изпращала бойци в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес. Министерството на външните работи на Франция излезе с този коментар през днешния ден в отговор на нова дезинформационна акция. " Не, Франция не е изпратила войски в Украйна ", се акцентира в обявата в обществената мрежа " Екс ". Министерството регистрира, че " дезинформационните акции за поддръжката на Франция за Украйна не отслабват ".

От Ке д`Орсе споделиха две изявления, в които погрешно се твърди, че поделение от Френския задграничен легион, командвано от французин, се бори на страната на украинските въоръжени сили.

В събота вестник " Ейжа Таймс " писа, че в Славянск са ситуирани бойци от Трети пехотен полк от Френския задграничен легион. Според основаното в Хонконг англоезично издание на терен към този момент са 100 души, експерти по артилерия и разузнаване, като е планувано да бъдат изпратени общо 1500 бойци, показва Агенция Франс Прес.

Публикацията, която не се базира на никакви източници, беше споделена неведнъж в разнообразни обществени мрежи, изключително на френски и британски език. Тя бе представена и от одобрени медии като индийския уебсайт " Хиндустан Таймс ".

В началото на този месец френският президент Еманюел Макрон повтори концепцията си от февруари за вероятно разполагане на западни войски в Украйна, в случай че Русия реализира пробив на фронта и Киев изиска да бъдат изпратени военни.

Днес съветският президент Владимир Путин в отговор на думите на Макрон и на министъра на външните работи на Англия Дейвид Камерън, който на собствен ред сподели, че Украйна може да употребява английски оръжия за удари на съветска територия, е наредил да бъдат извършени учения за потребление на тактически нуклеарни бойни глави, съобщиха от Кремъл.

В началото на февруари френските управляващи оповестиха, че са разкрили " структурирана и координирана " мрежа за разпространяване на съветска агитация в Съединени американски щати и Европа, напомня Агенция Франс Прес.

На идващия месец френското министерство на въоръжените сили изобличи подправен уебсайт, набиращ сякаш от негово име 200 хиляди французи да отидат да се борят на страната на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР