Турската прокуратура иска до пет години затвор за мъж, който

...
Турската прокуратура иска до пет години затвор за мъж, който
Коментари Харесай

До 5 години затвор дават за тениска с надпис Hero

Турската прокуратура желае до пет години затвор за мъж, който възнамерявал да влезе на правосъдно съвещание по дело за опита за прелом облечен с тениска с надпис "Hero " /герой/, съобщи турската частна телевизия НТВ.
Обвинителният акт против Емирхан Байсал е бил признат от съд в Анкара. Делото ще стартира на 7 февруари, предава Българска телеграфна агенция.
Мъжът е упрекнат за агитация в интерес на мрежата ФЕТО (Фетхуллахистката терористична организация), упреквана от турските управляващи за опита за прелом, осъществен на 15 юли м.г.
В показанията си Байсал е декларирал, че не е знаел смисъла на надписа на британски език върху тениската. Прокуратурата обаче упорства, че пропагандният темперамент на тениските е бил добре разгласен от медиите след случая, при който обвинен в развой за убийството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган се яви пред съда с такава тениска.
Десетки хора бяха арестувани след този случай в Турция по съмнения в терористична агитация поради това, че са носели тениски с надпис "Hero ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР