Турската полиция освободи седемте служители и задържа въоръжения нападател, който

...
Турската полиция освободи седемте служители и задържа въоръжения нападател, който
Коментари Харесай

След напрегнати часове и преговори: Край на заложническата драма в Турция

Т урската полиция освободи седемте чиновници и задържа въоръжения нападател , който ги взе за заложници във фабрика на американската компания Procter & Gamble (P&G) в Северозападна Турция, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на локалните управляващи. Агенцията отбелязва, че по този начин се поставя завършек на евентуалния митинг на хипотетичния грабител, имащ за цел да притегли вниманието към войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в линията Газа.

Властите на окръг Коджаели оповестиха в изказване, че заложниците са невредими и интервенцията по спасяването им е почнала, откакто договарянията с техния грабител са се провалили.

" Силите ни за сигурност се намесиха и обезвредиха обвинения ", се споделя в изказването, в което се добавя, че нападателят е бил чиновник на фабриката, който е " желал да притегли вниманието към продължаващата окупация в линията Газа ".

Турски медии оповестиха по-рано, че двама въоръжени мъже са взели за заложници седем души във фабрика американската компания Procter & Gamble в Северозападна Турция като евентуален митинг против войната сред Израел и придвижването " Хамас " в линията Газа, съобщи Асошиейтед прес. Местните медии разгласиха фотография на хипотетичен грабител във фабриката - мъж, който наподобява носи колан с експлозиви и държи револвер.

Исмет Зихни сподели, че брачната половинка му Сюхейла е била измежду заложниците. Говорейки от регион наоколо на фабриката, той е декларирал за ДХА, че са говорили по телефона. " Тя сподели: " Взети сме за заложници, добре сме " и затвори " , описа Исмет Зихни.

Полицията бе блокирала близките пътища към фабриката и се опитваше да води договаряния .

Главният офис на P&G в Синсинати удостовери случая. Говорител на компанията съобщи: " Сигурността на личния състав на P&G и нашите сътрудници е нашият най-съществен приоритет. По-рано през днешния ден евакуирахме фабриката в Гебзе и работим с локалните управляващи за решение на изключителната обстановка със сигурността ".

Турският клон на P&G има 700 чиновници на три места в Истанбул и Коджаели , съгласно уеб страницата на компанията. Тя създава почистващи и хигиенични артикули като перилния препарат " Ариел " и пастата за зъби " Орал Би ".

Обществените настройки против Израел и главния му съдружник Съединени американски щати се ускориха в Турция от началото на спора в Газа , като в огромните градове се организират постоянни демонстрации в поддръжка на палестинския народ и апели за неотложно прекъсване на огъня.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж е упреквал Израел във " военни закононарушения " и е сравнявал премиера Бенямин Нетаняху с нацисткия водач Адолф Хитлер, припомня организация ДХА.

Американското посолство в Анкара издаде предизвестие през ноември поради демонстрации против американската политика и апели за протест на американския бизнес. Препоръката пристигна след митинги и набези против заведения като " Макдоналдс " и " Старбъкс " по отношение на спора в Газа. 

Снимки на хипотетичния грабител, публикувани от турските медии, го демонстрират с арабски черно-бял шал, покриващ лицето му. Той стои до стена с графити, на която са изобразени турското и палестинското знаме и надпис: " Портите ще се отворят. Или спокойна гибел, или гибел в името на Газа ".

ДХА също по този начин разгласява фотография на няколко заложници, празнуващи рожден ден . Агенцията показва, че личният състав е донесъл торта за един от сътрудниците си, като похитителят им е разрешил да честват.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР