Турската отбранителна компания Baykar започна изграждането на фабрика близо до

...
Турската отбранителна компания Baykar започна изграждането на фабрика близо до
Коментари Харесай

Турският производител на дронове Baykar започва строителство на фабрика в Украйна

Турската отбранителна компания Baykar стартира построяването на фабрика покрай Киев. и Там ще работят към 500 души. В завода ще се създават моделите дронове TB2 или TB3. Това съобщи основният изпълнителен шеф на компанията пред Reuters.

Произведените в Турция дронове получиха популярност в международен мащаб, откакто бяха употребявани от украинската войска в битката с бронирани транспортни средства и артилерийски системи на Русия.

Производителят на дронове Baykar е подписал покупко-продажби за експорт за своя модел дрон TB2 с 30 страни. Сред тях са Украйна, Етиопия, Либия и Азербайджан от 2018 година, съгласно мозъчния концерн SIPRI.

" Имаме потребност от 12 месеца за създаване на фабриката, да приключим строителството и по-късно ще преминем към съоръжение с вътрешни машини и организационна конструкция ", разяснява основният изпълнителен шеф на Baykar Халук Байрактар ​.

По думите му означи потенциалът ще бъде общо към 120 дрона годишно, само че разяснява, че към момента не е ясно дали производството в украинската фабрика ще се концентрира върху модела дрон TB2 или TB3.
 Турция разгласи по кое време стартира произвеждане на бойни дронове Bayraktar в Украйна
Турция разгласи по кое време стартира произвеждане на бойни дронове Bayraktar в Украйна

Срокът се удължава много

Осве това проектите на Baykar да стартира произвеждане в Саудитска Арабия през идващите две години са на път да се случат.

И други отбранителни компании също афишират покупко-продажби с Рияд. Американският производител на оръжия Lockheed Martin отваря нов раздел, подписани съглашения за компании от Саудитска Арабия за произвеждане на части от системата му за противоракетна защита.

Според Байрактар компанията Baykar възнамерява да удвои вътрешното произвеждане на Akinci, което възлиза на 36 броя през 2023 година, до момента в който производството на TB2 ще остане непроменено на 230 броя.

Има и проект да създава новите " десетки " от модели на безпилотните самолети Kızılema и TB3 добави той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР