Турската лира наистина поевтиня много, но за другата ваканция ще

...
Турската лира наистина поевтиня много, но за другата ваканция ще
Коментари Харесай

Турската лира падна много, но другото лято ще си дойдем по-богати!

Турската лира в действителност поевтиня доста, само че за другата почивка ще сме доста по-добре. Това споделя пред кърджалийско обменно бюро изселил се в Бурса в зората на демокрацията възрастен мъж от района.

Тъжни, само че пък оптимисти за лятото на 2024-а са множеството от нашенците, които в летните месеци са в родния край. За разлика от други години не се хвалят с пенсии, заплати и " язлъци “ (вили край морето).

Обменните бюра в Кърджали купуват лирата при курс 0,063. Една турска лира купува едвам 6,3 стотинки.

" Срещу 1 лев получаваш 15 лири. Когато бяха 10 лири, беше доста на сметка да се пазари в Одрин. Днес и там е скъпотия “, разяснява родственик на оптимиста, който има вяра, че през лятото на 2024-та братовчедът от Бурса ще бъде " по-богат, като си пристигна и обмени пари “.

Представителите на властта в Анкара в последните дни чертаят по-светли дни за джоба на турците от средата на другата година.

Днес от Турския статистически институт оповестиха, че инфлацията в страната на годишна база се е ускорила до 47,8 на 100 през юли. Отчетено е нарастване на цените през юли по отношение на юни с 9,49 на 100.

Новото управление на Централната банка на Турция разгласи, че главната му  задача ще бъде намаление на инфлацията. През юни Централната банка разгласи нарастване на главния лихвен % от 8,5 на 15 %. Това бе направено като част от ограниченията за битка с рецесията в стопанската система на страната и стягане на паричната политика.

Финансовият министър Мехмет Шимшек разяснява, че 47,83 % годишна инфлация е в сходство с пазарните упования. " Намираме се в временен интервал. Годишната инфлация ще стартира да понижава от средата на 2024 година ", споделя оптимистът Шимшек пред " 24Родопи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР