Турската лира беляза най-големият си погром за 2022 година. Днес

...
Турската лира беляза най-големият си погром за 2022 година. Днес
Коментари Харесай

Турската лира се срина до ново историческо дъно, златото скочи

Турската лира беляза най-големият си разгром за 2022 година. Днес котировката на лирата по отношение на лв. падна под 10 стотинки. Според валутните курсове сега 1 лев е равностоен 9.74 турски лири. 
Прочетете още
Това е историческо дъно за лирата. Последните най-ниски стойности бяха регистрирани на 19 декември предходната година. Тогавът 1 евро се търгуваше за 18,7 турски лири, а през днешния ден доближи 19,08 лири. 

Все още се чака да се наблюдава на каква стойност ще затворят тържищата. Очаква се, в случай че намалената котировка се резервира, тя да се отрази на курса на лирата у нас в утрешния ден. Каква котировка ще схване Българска народна банка ще стане ясно до 18 часа през днешния ден. 

Това вещае доста позитивна прогноза за шопинга на българите, които постоянно избират точно уикенда, с цел да посетят Одрин и други търговски градове покрай границата ни. Днес в Одрин се организира петъчния пазар, който изобилства от облекла, обувки, чанти и домашни използва. Там стоките на множеството сергии могат да бъдат закупени както в турски лири, по този начин и в лв.. По последни данни от през днешния ден търговците към този момент преравняват 10 лири на 1 лев. 



Злато

Междувременно цената на златото внезапно скочи и доближи стойности от 56,5 евро за 1 грам. Така скъпият метал се стабилизира след за последните 30 дни ценният метал нарастна с над 5% и върна на стойностите си от началото на октомври месец. 

Златото отбеляза най-голямото си седмично покачване от повече от осем месеца, защото позитивните данни за Съединени американски щати ускориха очакванията против агресивното повишение на лихвените проценти на Фед. Потребителските цени в Съединени американски щати се покачиха по-малко от предстоящото през октомври, което демонстрира, че инфлацията се забавя, което породи очаквания, че Фед ще стартира да понижава огромните си покачвания на лихвите. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР