Турската армия е неутрализирала 11 бойци от Кюрдската работническа партия

...
Турската армия е неутрализирала 11 бойци от Кюрдската работническа партия
Коментари Харесай

Турската армия е неутрализирала 11 кюрдски бойци в Северна Сирия

Турската войска е обезвредила 11 бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК)/Силите за отбрана на народа (СЗН) в Северна Сирия, заяви през днешния ден турското министерство на националната защита, представено от телевизия СиенЕн-Тюрк.

В известието се показва, че са били обезвредени единайсет терористи от ПКК/СЗН, разкрили огън против зони в Северна Сирия, в които е осъществена турската интервенция " Извор на мира ".

От 2016 година Турция организира няколко огромни интервенции в Северна Сирия, с цел да прочисти региона край турската граница от терористи от групировката " Ислямска страна " и от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа (СЗН) - " Ефратски щит " (2016 г.), " Маслинова клонка " (2018 г.), " Извор на мира " (2019 г.).

Турция преглежда Силите за отбрана на народа (СЗН) и настоящата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР