Турска компания Шишеджам планира да произвежда в заводите си у

...
Турска компания Шишеджам планира да произвежда в заводите си у
Коментари Харесай

Шишеджам ще прави у нас антиCOVID чаши

Турска компания " Шишеджам " възнамерява да създава в заводите си у нас чаши със особено покритие срещу Ковид в завода си в България.

Това оповестиха от Министерсттвото на стопанската система след днешната среща на управлението на заводите в Разград с министър Лъчезар Борисов. На срещата са участвали и министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов, както и главният  държавен здравен контрольор доцент Кунчев.

От компанията са уверили, че след започване на всеобщото произвеждане ще доставят гратис за болничните заведения в страната създаваните артикули от стъкло. Компанията възнамерява да осъществя продукцията си и за експорт, като към този момент има разрешителни за произвеждане и лиценз от две сертифицирани лаборатории в Турция, а на срещата бе разисквано и съдействието от българска страна за бърз развой и изпитване и в сертифицирани лаборатории за Европейски Съюз.

" Шишеджам " са обсъдили с министъра на стопанската система и проектите им за нова инвестиция в страната ни в размер на 25 млн.евро., само че не се показват детайлности за този план.

В прессъобщението се споделя, че представителите на " Шишеджам " са се срещнали и с премиера Бойко Борисов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР