Туроператори излизат на протест пред Министерство на туризма. Те настояват

...
Туроператори излизат на протест пред Министерство на туризма. Те настояват
Коментари Харесай

Туроператори излизат на протест в София

Туроператори излизат на митинг пред Министерство на туризма. Те упорстват да бъде отворена процедура за подкрепяне на компаниите със сумата от 42 милиона лв..

Тези средствата би трябвало да бъдат употребявани и за компенсациите към клиентите за неосъществени пътувания

В последния обновен бюджет от Народното събрание бяха гласувани 71 000 000 лева за туризма. От тях сега има процедура единствено за 30 000 000 лева, а за останалите, съгласно туроператорите, няма сигурност, какво ще се случи.

Въпреки срещата, извършена с отрасловия министър Стела Балтова през предходната седмица, туроператорите излизат на митинг.

Причината разяснява Павлина Илиева - ръководител на съдружие „ Бъдеще за туризма “:

„ В момента нямаше твърда позиция, която да каже: " да, аз ще направя всичко допустимо с цел да отворя тази процедура и да могат нещата да се случат. Такъв отговор не получихме. Да, получихме уклончиво два разновидността на работа - вероятно, в случай че се промени нормативната база, би трябвало да пристигна Народно заседание, то да го изгласува и надлежно ние да аплайваме, отваряне на процедурата. Ориентировъчно във времето, всичко това значи някъде към януари и това е под едно огромно изискване, в случай че краткотрайната рамка бъде продължена “.

Гласуваната помощ за туроператорите би трябвало да се усвои през 2021 година. Ако това не се случи, средствата ще се върнат в бюджета и няма да доближат до компаниите, се притесняват туроператорите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР