Туроператори и хотелиери настояват за официалното признаване на сертификатите за

...
Туроператори и хотелиери настояват за официалното признаване на сертификатите за
Коментари Харесай

Туризмът настоява за официалното признаване на сертификатите за ваксинация

Туроператори и хотелиери упорстват за формалното признание на документите за имунизация против COVID-19, съобщи Българска национална телевизия.

Все още документът дава единствено информация за типа на поставената ваксина против ковид и датата на ваксиниране.

От месеци туроператори и притежатели на хотели по Черноморието упорстват за формалното признание на документите за имунизация в Европейския съюз. Те споделят, че това ще съживи интернационалните пътувания и ще избави летния туристически сезон.

" Зеленият цифров паспорт би улеснил пътуващите да не си вършат PCR тест преди пътешестване. Също по този начин той ще важи за тези, които са преболедували коронавирус и имат тест с потвърдени антитела ", съобщи туроператорът Христина Славова.

В същото време обаче спазването на противоепидемичните ограничения в хотелите и местата за настаняване остават наложителни за всички почиващи.

Все още обаче документът за имунизация против COVID-19 не икономисва PCR тестванията при влизане в страната.

" В момента се водят договаряния за оформянето на така наречен " зелен паспорт ", който най-вероятно ще включва много благоприятни условия, с изключение на тази за сложена имунизация. Но на този стадий от време това удостоверение им служи само и единствено като информация за това, че имат сложена ваксина ", сподели Цеца Янкова, основен секретар на РЗИ-Варна.

Лични лекари обявиха, че ползата към издаване на документа е слаб.

" Питат най-различни хора, само че действителният интерес е от хората, които имат намерение да пътуват в чужбина по работа или по други каузи ", сподели доктор Николай Христов, общопрактикуващ доктор.

Сертификат за имунизация против COVID-19 може да издаде всеки персонален доктор или здравните инспекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР