Турнирът премина на високо ниво, като много от участниците изненадаха

...
Турнирът премина на високо ниво, като много от участниците изненадаха
Коментари Харесай

Турнир по тенис на маса „За купата на Ректора“ развихри емоциите в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Турнирът мина на високо равнище, като доста от участниците изненадаха феновете и своите съперници със забележителни умения

Оспорвани дуели, зрелищни удари и доста страсти! Така в резюме може да се опише приключилото съревнование по тенис на маса в държавния университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. Турнирът бе част от спортните игри „ За купата на Ректора “. В него с възторг се включиха студенти от всички факултети и колежи, а също и няколко преподаватели. Сред участниците имаше огромен брой задгранични студенти, които последователно се интегрират измежду сътрудниците си в Бургас и към този момент са част от богатия на събития академични живот.

Събитието проведоха преподавателите Златка Дичева и Радостина Петкова от катедра „ Физическо образование и спорт “. За безпроблемното протичане на срещите следеше професионалният арбитър по тенис на маса Нина Богданова-Иванова. Помагаха й студентите Тодор Тодоров и Мартин Киряков от втори курс компетентност „ История и философия “, Асен Чолаков от първи курс  компетентност " История и философия " и Йордан Арнаудов от първи курс компетентност „ Организация и ръководство на хотел и ресторант “. Над здравето на участници и фенове бдеше парамедикът Невена Костова.

Турнирът мина на високо равнище, като доста от участниците изненадаха феновете и своите съперници със забележителни умения. В оспорваните мачове при дамите се отличиха: Вилиана Сърбакова от първи курс компетентност „ Медицина “, която се класира преди всичко, следвана от Айлин Ахмед – 1 курс, компетентност „ Медицина “ и Нажма Дехир – от Англия - първи курс компетентност „ Медицина “- задгранични студенти.

При мъжките дуели най-впечатляваща бе играта на Саид Абдулахи от Финландия. С доста хъс за победа той влезе в оспорвана борба и справедливо зае първо място. Абдулахи е в първи курс компетентност „ Медицина “ - задгранични студенти. Останалите финалисти са: Дончо Бояджиев в първи курс компетентност „ Психология на спешните обстановки “, Даниел Петров – четвърти курс компетентност „ Софтуерно инженерство “ и Асен Чолаков – първи курс компетентност „ История и философия “.

Най-добър измежду преподавателите беше доцент доктор Николай Миринчев.

Организаторите благодарят на всички участници, съдии и фенове, които трансфораха събитието в празник. Те дават обещание още доста изненади за феновете на физическата интензивност в Бургас. Турнирът за следващ път сподели, че спортът е освен значим за здравето и израстването на младежите, само че и оказва помощ по един натурален и занимателен метод за тяхното обединяване и ентусиазъм.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР