Туристическият сезон в Гърция стартира с огромни загуби. Това отчитат

...
Туристическият сезон в Гърция стартира с огромни загуби. Това отчитат
Коментари Харесай

Огромни загуби в началото на туристическия сезон в Гърция

Туристическият сезон в Гърция започва с големи загуби. Това регистрират от сектора след решението на Англия да остави страната отвън по този начин наречения " зелен " лист, което докара до вълна от анулирани резервации. 

Милиони английски туристи анулират резервациите си за отмора, откакто Гърция остана отвън " зеления лист " на безвредните страни, оповестен от държавното управление на Англия.

Кметът на остров Родос разгласи трагични последици за туристическия отрасъл на острова, където повече от половината туристи са британци.

На остров Крит хотелиерите чакаха да доближат най-малко половината от туристопотока преди пандемията. Кметът на град Ханя заяви, че и на този остров британците и скандинавците са повече от половината туристи. Остава вярата туристическият сезон на Крит да продължи и октомври.

На Санторини регистрират също всеобщо отменяне на английските резервации. За в този момент към този остров има повишен интерес от французи, германци и гърци, само че загубите от английския пазар не могат да се покрият, разясняват хотелиерите.

На Халкидики има възможност загубата на британските  туристи да се покрие от германци и на първо място от туристи от балканските страни.

Поради епидемиологичната конюнктура от ден на ден задгранични туристи усилват нощувките за престой, като избират отмора на едно място.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР