Туристическата индустрия във Финландия очаква добър летен сезон. Очакваме лятото

...
Туристическата индустрия във Финландия очаква добър летен сезон. Очакваме лятото
Коментари Харесай

Финландската туристическа индустрия очаква добър сезон

Туристическата промишленост във Финландия чака добър летен сезон. „ Очакваме лятото да бъде по-успешно, тъй като границите към този момент а отворени и пътуването е свободно “, разгласи Кристина Хиетасаари, старши шеф на Visit Finland пред Helsingin Sanomat, представена от Helsinki Times.

Прогнозата ѝ се основава на постоянния интерес към вътрешните пътувания. „ Има събития, летни театрални постановки, фестивали и какво ли още не. Мнозина прекараха предходните лета, затворени по домовете си, поради Коронавирус 19 рестриктивните мерки. Хората към този момент имат причина да пътуват ”,  казва Кристиан Борг, търговски шеф в Scandic Hotels.

Двамата считат, че пътуванията измежду природата ще бъдат желани, въпреки че Хелзинки и другите огромни финландски градове следят растеж на визитите. Според Хели Мяки-Франти, ръководещ шеф на Финландската туристическа асоциация, отговорността и устойчивостта са главните трендове, които въздействат върху избора на туристите. Вътрешните пътувания се правят с железопътен или други типове публичен превоз, до момента в който за интернационалните финландците избират директни полети и дестинации в Европа. „ Зеленият преход и отговорността към околната среда явно са водещи ”, разяснява Мяки-Франти. Наблюденията ѝ сочат, че през последните две лета са били рекордни за провинциалните забележителности и трекинг направления. Основното търсене е било за къмпинги измежду природата, хотелско настаняване и изхранване.

Благодарение на държавните схеми за поддръжка вълна от банкрути не е позволена, показва шефът на Финландската туристическа асоциация. И добавя, че в този момент доста от фирмите, които едвам оцеляха след пандемията, се пробват да се оправят с проблеми, свързани с паричните потоци. „ Подобно на фирмите в цяла Европа и финландските не разполагат с финансов буфер, който ще им разреши да влагат. Другият проблем е дефицитът на работна ръка, който може даже да лимитира растежа на фирмите “, показва Мяки-Франти.

Азиатските и съветските туристи имат 55%-ен дял от входящия туризъм във Финландия. „ Международните пътувания се възвръщат доста по-бавно, в сравнение с в други скандинавски страни, тъй като Русия е единственият максимален пазар. Възстановяването на този пазар ще отнеме доста време ", позволява Кристина Хиетасаари  от Visit Finland.

Имиджовата организация в този момент се концентрира върху Централна Европа за да провокира интерес във Франция, Германия и Холандия. „ Прогнозата е позитивна. Пазарите Франция и Холандия набират скорост. Броят на резервациите за полети от Англия за юни и юли са единствено с 10% по-ниски, в сравнение с през съответния интервал на рекордната 2019 година “, акцентира Хиетасаари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР