Турист беше спасен с хеликоптер в канадската провинция Британска Колумбия,

...
Турист беше спасен с хеликоптер в канадската провинция Британска Колумбия,
Коментари Харесай

Турист едва оцеля, след като последва несъществуваща пътека в Google Maps

Турист беше избавен с хеликоптер в канадската провинция Британска Колумбия, откакто последва фантомна пътека в Гугъл Maps, написа.

На 4 ноември двама спасители с хеликоптер се отзовават на сигнал за евакуация на човек, блокиран на канара в планината Фром, до която се изкачва от региона на Кенеди Фолс. Ниските облаци и гъстата корона на дърветата пречат той да бъде видян от въздуха.

В обява, споделена във Фейсбук, от North Shore Rescue - планински екип за търсене и избавяне, основан във Ванкувър, показват: „ Въпросната зона няма пътеки и е доста стръмна със скали на всички места. През предходните седмици поставихме знаци в региона, предупреждаващи за това. Районът явно е рисков и към този момент взе една жертва. “

Бързата реакция на избавителните екипи обаче връща незнайния екскурзиант безвредно вкъщи. Това е третата избавителна акция, която NSR организира в региона северно от Ванкувър и втората единствено в границите на два месеца.

Несъществуващата пътека, която подвежда туристите, към този момент е изтрита от приложението Гугъл Maps.

„ Не е уместно да се ориентирате в планината благодарение на стратегии за градски условия, като Гугъл Maps “, показват от NSR.

Службата за незабавна помощ приканва туристите да носят аварийна батерия, когато употребяват стратегии за навигация, защото те могат бързо да изтощят батериите на телефона, изключително в студа.

Това не е първият път, в който неточност в Гугъл Maps слага консуматор в заплаха.

Според правосъдно дело, заведено този септември, мъж, паднал с колата си от сринат мост в Хикори, Северна Каролина, е следвал напътствията на Гугъл Maps. Технологичният колос е съден за немарливост след изказвания, че е осведомен за казуса, само че не е актуализирал навигационната си система.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР