Тунис временно няма да приема полети на авиокомпания Емирейтс. Поводът

...
Тунис временно няма да приема полети на авиокомпания Емирейтс. Поводът
Коментари Харесай

Тунис спря да приема полети на Емирейтс

Тунис краткотрайно няма да приема полети на самолетна компания Емирейтс. Поводът - компанията, която извършва двупосочни полети сред Дубай и Тунис, отказвала без пояснение да качва на борда на самолетите гражданки на Тунис,независимо от възрастта им, оповестиха осведомителните организации.
Според разкази на пътнички пред тунизийски медии, служителки на компанията единствено им споделили, че дамите с тунизийски паспорти нямали право да заминат за Обединените арабски емирства, даже и единствено с цел да вземат оттова полет за другаде. На мъжете обаче било позволено да се качат в самолетите.
Мярката била приложена за първи път в петък. Няколко часа по-късно посланикът на ОАЕ в Тунис декларирал, че става дума за краткотрайно решение, което е било анулирано и дамите в последна сметка са отпътували за Дубай. Но в събота били регистрирани нови случаи, да вземем за пример с млада жена в Бейрут. Вчера компанията Емирейтс оправда ограниченията със съображения за сигурност.
" Имахме контакти с нашите братя в Тунис по отношение на информация, касаеща сигурността, която се нуждае от съответни краткотрайни ограничения ", написа в Туитър министърът на външните работи на емирствата Ануар Гаргаш.
Отношенията сред Тунис и ОАЕ се утежниха след революцията от 2011 година и откакто ислямистката партия Ан Нахда взе властта в интервала 2011 - 2014 година Партията поддържа тесни връзки с Катар. От шест месеца сред Катар и група арабски страни отпред със Саудитска Арабия, измежду които са и емирствата, има дипломатическа рецесия, напомня Франс прес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР