Тунис намалява задължителния карантинен период за влизащите в страната туристи

...
Тунис намалява задължителния карантинен период за влизащите в страната туристи
Коментари Харесай

Тунис намалява задължителната карантина за туристите на 48 часа

Тунис понижава наложителния карантинен интервал за влизащите в страната туристи от 7 дни на 48 часа. Това беше обявено след среща на Националния щаб за битка с разпространяването на ковид, написа локалният в. " Ас сабах хабар ".

На особено проведена конференция формалният представител на Министерството на здравеопазването Насаф бин Алия сподели, че от 8 март 2021 година всеки, който влиза в Тунис, би трябвало да даде негативен резултат от PCR тест, изработен 72 часа преди идването, както и да отиде до самоизолация за 48 часа.

След края на карантината е належащо да се премине втори PCR тест и при положение на негативен резултат, туристите ще имат възможвост свободно да се придвижват из страната.

Бин Алия означи последователно понижаване на броя на коронавирусните инфекции в Тунис, въпреки, че в страната е открит индивидуален случай на така наречен „ Южноафрикански вариант “, а други 22 души се смятат за носители.

Очаква се акцията за имунизация с препаратите на Pfizer и AstraZeneca да стартира в Тунис през март. Освен това се чака Тунис да получи 30 000 дози ваксина Sputnik V и огромна партида китайски медикаменти.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР