Тунелопробивната машина достигна метростанцията на бул."България" и бул."Гешов", съобщи пресцентърът

...
Тунелопробивната машина достигна метростанцията на бул."България" и бул."Гешов", съобщи пресцентърът
Коментари Харесай

Тунелопробивната машина достигна метростанцията на бул."България" и бул."Гешов"

Тунелопробивната машина доближи метростанцията на бул. "България " и бул. "Гешов ", заяви пресцентърът на общината.

Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила е проверила работата на тунелопробивната машина дружно с инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на "Метрополитен ". Днес машината е достигнала структурата на метростанцията, която се построява подземно на кръстовището на бул. "България " и бул. "Гешов " на дълбочина 19 м. Изградени са 1.7 км от подземния тунел на третия лъч. Изграждането на метротунела стартира през месец март 2017 година от метростнация "Красно село " и това е втората станция от трасето, "Красно село " - "Владимир Вазов ". Изпълнени са 42 % от строителните работи на сектора.

С тунелопробивната машина "Витоша " ще бъдат построени общо 7 км двупътен тунел от третия лъч на метрото. Тя тежи 1400 тона и беше направена в Германия особено за плана на софийското метро. Третият лъч на метрото с дължина 12 км и 12 метростанции се планува да бъде приключен в края на 2019 година

В момента с метрото всекидневно се придвижват към 350 хиляди души. Очаква се с стартирането на третата линия на метрото близо 500 хиляди души да употребяват този превоз. Освен транспортните изгоди метрото има и значим екологичен резултат. С настоящите две линии се икономисват 75 хиляди тона нездравословни излъчвания, а с построяването на третия лъч те ще бъдат 90 хиляди тона годишно. Третата линия на метрото на София бе първият утвърден по новата Оперативна стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР