Тунелите в столицата бяха основната тема тази седмица в сутрешното

...
Тунелите в столицата бяха основната тема тази седмица в сутрешното
Коментари Харесай

Инж. Ангел Джоргов: В следващите месеци предстои ремонт на тунелите в „Люлин“ и при НДК

Тунелите в столицата бяха главната тематика тази седмица в утринното предаване на Радио София „ Събуди се, София “. Какви поправки предстоят и в какви периоди ще бъдат изпълнени, изясни в ефира на Радио София инж. Ангел Джоргов - заместник-кмет в направление “Обществено строителство " в Столичната община .
Ремонтът на тунела при НДК е обвързван с изместване на трамвайните линии, които по бул. „ Скобелев “ отиват към бул. „ Витоша “. Единичният релсов път минава в непосредствена непосредственост до постройките от южната страна на булеварда, сподели инж. Джоргов. 
„ Ремонтът на тунела е обвързван и с построяването на рампа и двоен коловоз, който да отиде по-далече от постройките. За тези неща, Столичната община има от две години направен абстрактен план, като ние през последната година изработихме също абстрактен план за ремонт вътре в тунела, със прекъсване на течовете. Основен ремонт на тунела не е юридически от доста години “, сподели инж. Джоргов.
Той посочи, че по време на ремонта придвижването в тунела няма да бъде спирано, само че ще бъде лимитирано.
„ Ще бъде лимитирано, като на моменти може да се наложи да се спре в посока бул. „ България “, по-късно в посока бул. „ Васил Левски “, само че по-късно автомобилното придвижване ще се резервира по този начин както е в този момент. Готови сме с въпросния план и чакаме в края на този месец или началото на идващия да обявим процедура за избор на извършите л “, добави зам.-кметът.
По думите му, ремонтът е комплициран, защото би трябвало да се спрат течовете, без да се разкопава горното пространство пред НДК.
По отношение на тунела в ж.к. „ Люлин “ , инж. Ангел Джоргов сподели, че има работен план, по който Столичната община е оповестила тръжна процедура. Очаква се до края на месеца да бъде класиран и определен реализатор.
„ Успоредно с това действаме и издаване на позволение за градеж . Ако няма обжалване ще пристъпим към строителство. Доста евентуално е ремонтът да стартира през летните месеци, защото знаем тунелът за „ Люлин “ какъв брой значима артерия е. Срокът за осъществяване, който сме заложили е 4 месеца “, изясни зам.-кметът.
 Паралелно с реконструкцията на тунела ще бъде осъществен ремонт и трамвайните релси. Възможно е да се наложи напълно затваряне на оборудването за към месец, добави Джоргов.
Той добави, че планът за Околовръстния път сред бул. Братя Бъкстон “ и „ Люлин “ е подготвен .
„ Заради този „ възел “ на Цар Борис III “ с Околовръстното на няколко пъти се стачкува и апелира от жителите на „ Княжево “. Мисля, че към този момент четвърти вид е създаден за там. На път е това нещо да се действа. Ще има не доста дълъг тунел от бул. „ Братя Бъкстон “.
В бюджета на общината за тази година не е заложено построяването на естакада на кръстовището на бул. „ Ив. Гешов “ и „ България “. Работи се по вътрешния градски кръг – бул. „ Тодор Каблешков “, бул. „ Филип Кутев “, „ Симеоновско шосе “, който значително ще облекчи трафика в центъра на София, добави инж. Ангел Джоргов.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР