Тунелите на метрото в София могат да бъдат използвани като

...
Тунелите на метрото в София могат да бъдат използвани като
Коментари Харесай

900 000 души могат да се скрият в тунелите на метрото при заплаха

Тунелите на метрото в София могат да бъдат употребявани като леговище по време на война, като потенциалът им е 900 000 души. Това заяви пред публицисти шефът на  " Пожарна сигурност и отбрана на популацията "  главен комисар Николай Николов. Убежищата на територията на България пък могат да поберат малко под 200 000 души.

Николов обаче посочи, че задачата на тези убежища не е да приютят за непрекъснато хората, защото ще настъпи проблем с изхранването, а дадат временна защита на хората, до момента в който не премине непосредствената заплаха, като по-късно се пристъпи към евакуация. По негови думи сходни укрития има в огромна част от постройките, строени след 60-те години. Поради това той прикани отговорниците за етажната благосъстоятелност да почистят ходовете към тези пространства. На доста места са усвоени като персонални, където се съхраняват стари движимости.

Още един проблем е, че не се знае чия благосъстоятелност са някои от убежищата - частна, общинска или държавна. Комисар Николов позволи, че част от обектите могат да бъдат предоставени на общините, които да ги отдават чартърен, като по този метод се обезпечи поддръжката на пространствата. " Oбщо 292 са скривалищата и противорадиационни укрития, които са в положително и приемливо положение сега ", посочи той.

Вчера от пожарната разгласиха лист на груповите средства за отбрана - скривалища и противорадиационни укрития, които са в положително и приемливо положение. Предоставена бе и информация за тяхното местоположение. Днес Николов посочи, че този лист ще се актуализира на всеки две седмици. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР