Тулио Масони прави едни от най-ексклузивните вина в света, но

...
Тулио Масони прави едни от най-ексклузивните вина в света, но
Коментари Харесай

Защо най-малката винарна в света не иска да пиете виното ѝ?

Тулио Масони прави едни от най-ексклузивните виновност в света, само че не желае да ги пиете. Изключителен бизнесмен, колекционер на творби на изкуството и някогашен капиталов банкер, той основава това, което разказва като най-малката винарна в света, на върха на постройка от 16-и век в сърцето на Реджо Емилия, написа CNN.

Градът е прочут като родното място на италианското национално знаме. Освен това е притиснат сред Парма и Модена - в сектор от земя, дал на Италия някои от най-известните й артикули за експорт, в това число суперавтомобилите Ferrari и Lamborghini и кулинарни артикули, като лазаня, тортелини, Prosciutto di Parma и Ragù alla Bolognese.

Това, че виното на Масони не попада на доста маси в компанията на сходни храни, евентуално има смисъл, когато вземете поради историята му. Той отглежда гроздето си на покрива на Via Mari 10 - адресът на постройката и името на самото вино. Това е удивително място, тъй като през 1859 година е посетено от Джузепе Гарибалди - революционерът, оказал помощ за обединяването на Италия.

„ Баща ми се занимаваше с винопроизводство. Наследих същинско лозе в провинцията към Реджо Емилия, само че когато погледнах цифрите, разбрах, че бих похарчил повече пари за него, в сравнение с бих спечелил – по тази причина го продадох “,  казва Масони.

„ 20 години по-късно обаче съжалявах, по тази причина си направих лозе в джобен размер “ добавя той.

На малко над 18 квадратни метра Via Mari 10 дава единствено 29 бутилки алено вино годишно, които Масони по-късно прави оценка на внушителните 5000 евро (около $5000) всяка. Те не се продават в магазин за вино, а в художествена изложба - Bonioni Arte, единствено на няколко пресечки от лозето.

Моето вино е форма на артистично изложение, философска провокация, нещо, което да държите в хола си, с цел да можете да говорите за него с приятелите си и да им разказвате за лудия, направил лозе на покрива си “, разяснява Масони.

„ Моето лозе е ненадейно, подтиква мозъка и провокира нови мисли “, сподели още той.
Изкуството на лозата
Връзката сред виното и изкуството стартира с плодовете, защото лозите порастват върху перголи, които, в действителност, са творби на изкуството, направени от локалния ваятел Оскар Акорси.

„ Моето грозде се бори с изкуството незабавно щом се роди “, споделя Масони.

Виното отлежава в дъбови бъчви, които са дело на различен локален художник - Лоренцо Меноци, и съставляват мъж и жена. Масони кара Джузепе Камунколи, който рисува комикси на Marvel и е роден в Реджо Емилия, да сътвори специфичен етикет за виното му. Заради всичко това той предизвиква своите купувачи в никакъв случай да не отварят бутилките, а да се отнасят с тях като с творби на изкуството.

Аз съм единственият производител на вино в света, който споделя, че не би трябвало да пиете неговото вино “, безапелационен е той.

Лозите, които са Санджовезе, се хранят с яйца, банани, водорасли и гуано от славей, съгласно Масони, само че той споделя, че тяхната „ диета “ включва и гласовете, идващи от квартала – кавгите, ругатните и другите диалекти, които обогатяват и замърсяват плодовете, давайки им преимущество пред гроздето от провинцията, което се радва единствено на тишина. Масони отхвърля концепцията, че виното му може да бъде оценено по обичайни способи, да вземем за пример посредством уединяване на усетите в неговия букет.

Той не може да скрие пренебрежението си към някои самомнителен аспекти на света на виното - изключително към обстоятелството, че по-голямата част от огромните италиански производители са от благороднически фамилии. Това може да наподобява в несъгласие с цената на неговия артикул, само че множеството бутилки са или раздадени, или добавени от галерията Bonioni като подарък за купувачите на значими творби. Според уеб страницата му са останали 10 бутилки от най-новата годишна продукция 2019 година, като доста от предходните години са изчерпани.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвино производител винарна Италия бутилка ПоследниНай-четениЛюбопитно 16 Защо най-малката винарна в света не желае да пиете виното ѝ? Любопитно 176 Как фантастиката става действителност Пазари 172 Опасенията за криза ще засилят $ през 2023 година Политика 84 Швеция поема председателството на Съвета на Европейски Съюз Личности 7976 „ Първият човек в историята “: Мъск изтри 200 милиарда $ от благосъстоянието си Бюджет и финанси 4217 Официално минималната заплата става 780 лева от 1 януари Компании 3608 Deloitte класира 2 български IT компании измежду най-бързо растящите в района Туризъм 2600 Организация на обединените нации подреди най-хубавите села за туризъм в света – половината са в Европа Всички новиниОще от ЛюбопитноВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР