Цялостната реконструкция на ул. Граф Игнатиев“ и прилежащи към нея

...
Цялостната реконструкция на ул. Граф Игнатиев“ и прилежащи към нея
Коментари Харесай

Ремонтът на „Граф Игнатиев“ започва в понеделник

Цялостната реорганизация на ул. „ Граф Игнатиев “ и прилежащи към нея територии стартира от понеделник, заяви на конференция кметът на София Йорданка Фандъкова.
 
Проектът е финансиран с към 18 млн. лева безплатна помощ по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Цялостната стойност на плана е 24 млн. лева Изпълнителят е " Джи пи груп ".
 
Сред плануваните действия са подмяната на канализацията от " Софийска вода ", подмяната на трамвайните релси и цялостната настилка както на самата улица, по този начин и в зоните на площад „ Славейков “, площад „ Гарибалди “, пространството към църквата „ Св. Седмочисленици “.
 
Кметът помоли за самообладание и опрощение живеещите и работещите в тази част на столицата, както и всички, които ще минават през идващите месеци от там.
 
Срокът за осъществяване по контракт на целия план е 300 календарни дни, което е към 10 месеца, сподели кметът Йорданка Фандъкова. Той е разграничен на два стадия, като първият е цялостна реорганизация на ул. „ Граф Игнатиев “ дружно с сектор от ул. „ Солунска “, а вторият стадий е реконструкцията на ул. „ Шишман “ и ул. „ 6-ти септември “. Първият стадий, който стартира в понеделник, би трябвало да бъде приключен най-късно доникъде на октомври. Вторият стадий ще бъде изработен през 2019 година
 
Предвидени са съществени наказания, свързани както със периода на осъществяване, по този начин също и с качеството, сподели Фандъкова. Тя означи, че гаранционният период по контракта е осем години. Гаранцията е към 600 000 лева, като половината от нея ще остане блокирана до приключване на гаранционния период, а другата половина ще бъде освободена след довеждане докрай на обекта и издаване на акт 15. Неустойката за неспазване на периода е в размер на 240 000 лева, за всеки ден просрочие, което е един % от цената на плана.
 
При некачествено осъществяване на поръчката се дължи наказателна клауза в размер до пет % от цената на контракта - към 1,2 млн. лева При неотстраняване на появили се недостатъци в периода на гаранция, изпълнителят ще дължи тройния размер на направените за премахване разноски.
 
Заместник-кметът Евгени Крусев уточни, че от понеделник ще бъдат спрени напълно трамваите, движещи се по улицата и ще бъде пусната заместваща автобусна линия. Движението на градския превоз ще бъде пренасочено по ул. " Гурко ". Трамвайна линия 18 ще бъде закрита до момента в който тече реконструкцията, а линиите 10 и 12 ще бъдат обединени.
 
Книжният пазар на пл. " Славейков " ще се резервира, въпреки и в по-различен тип, уточни Крусев. Докато текат ремонтните действия книготърговците ще се реалокират в градинката пред хотел " Рила ". Ще бъде закрит обаче зеленчуковият пазар, който се намира покрай църквата " Св. Седмочисленици ". След ремонта улица " Граф Игнатиев " ще бъде пешеходна, като по нея ще има единствено трамвайно придвижване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР