Цяло Карлово, начело с управата на града, излиза на протест

...
Цяло Карлово, начело с управата на града, излиза на протест
Коментари Харесай

Карлово излиза на протест срещу опитите да бъде закрито АГ отделението в общинската болница



Цяло Карлово, отпред с управата на града, излиза на митинг против опитите да бъде закрито Акушеро-гинекологичното поделение в общинската болница. Секторът не може да работи, защото Районната здравна каса в Пловдив не е сключила със здравното заведение контракт за акушеро-гинекологичните пътеки.

„ Ние имаме подписан контракт за тези клинични пътеки. Изведнъж със заповед от 19 юни, на нас ни стопират финансирането на тези пътеки, защото имаме дефицит на анестезиолози. Това е продължителен проблем във всички лечебни заведения. Проблемът е, че няма чуваемост и диалогичност сред институциите. Общински съвет Карлово е принципал на болничното заведение. Няма я противоположната връзка сред РЗОК-Пловдив и Общинския съвет. Не сме предизвестени, че на тази дата ще спре финансирането, при изискване, че имаме подписан контракт с НЗОК за тези пътеки “. Това сподели ръководителят на Общинския съвет в Община Карлово Теодор Шойлеков в изявление за предаването „ Преди всички “.

„ Ако по този метод са желали да ни предупредят и да ни извърнат внимание, тъй като и предходната година сме работили при същите условия – съгласни сме. Наистина това може да събори нашата болница, тъй като това са към 30% от месечния бюджет на болничното заведение “, добави той.

Шойлеков призна, че в болничното заведение има проблеми: „ Съгласен съм – имаме тресчици за дялане и то не малко. Трябваше да вземем доста крути ограничения. Явно, че може да се наложи и финансова помощ от Община Карлово. Хубавата вест обаче е, че откакто има определение на съда за тази заповед от 19 юни, че не е състоятелна, това няма да спре финансирането. РЗОК-Пловдив апелира във Върховен административен съд в София, само че до момента в който излезе решението на Върховен административен съд ние ще ги получаваме тези пари. Това е положителната вест “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР