Цяло десетилетие след първата си етапна победа в Обиколката на

...
Цяло десетилетие след първата си етапна победа в Обиколката на
Коментари Харесай

Белгийска победа в осмия етап на Джирото

Цяло десетилетие след първата си етапна победа в Обиколката на Италия белгиецът Томас де Хенд сграбчи и втория си триумф в " Джирото ".

В днешния осми стадий на надпреварата 35-годишният Де Хенд от отбора на Лото-Соудал измина най-бързо 153-километровата права с начало и край в Неапол. 

Де Хенд финишира с време от 3:32:53 часа, с равно време с италианеца Давиде Габуро и испанеца Хорхе Аркас, които останаха втори и трети. Четвърти на четири секунди остана различен белгиец - Арм Вануке, който подкрепя съотборника си Де Хенд във финалния спринт. 

Четиримата колоездачи бяха част от отделяне от 21 състезатели, в което най-активен беше Матю ван дер Пул. Холандецът опита офанзива от групата, само че бързо бе прихванат, а 40 километра преди края Де Хенд, Габуро, Аркас и Вануке съумяха да се откъснат от останалите кандидати за етапен триумф.

Повечето от челниците в генералното класиране пристигнаха с главната група, която приключи на 3:32 минути от Де Хенд.

В класирането водач е испанецът Хуан Педро Лопес (Трек-Сегафредо), който има преднина от 38 секунди пред германеца Ленард Кемна и 58 секунди пред естонеца Рейн Таарамае.

В неделя следва един от най-тежките стадии в Обиколката тази година - 191 километра с начало в Исерния и край на височината Блокхаус. Етапът е с пет категоризирани изкачвания, последните две от тях от първа категория.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР