Цялата страна чества празника на първата българска конституция. В един

...
Цялата страна чества празника на първата българска конституция. В един
Коментари Харесай

Ученици и учители погледнаха 140 години назад в открит урок по Конституция

Цялата страна празнува празника на първата българска конституция. В един открит урок по Конституция възпитаници и учители погледнаха 140 години обратно към първият закон само че новоосвободената България.

След пет века иго, младата България най-сетне взима чисто бял лист и стартира да написа свои правила.
Емилия, 7-ми клас: За пръв път новоосвободена страна ще има собствен личен главен закон, годен за всички и всеки ще има своето право и място. Емилия Бунзина, преподавател по " История и цивилизация ", 8-мо СУ " Васил Левски ": Това е свободната страна.
Днес урокът за най-чаканото начало беше преподаден в 1425 български учебни заведения. А в някои от тях учениците започнаха с думите, с които преди 140 години е почнало Учредителното заседание.
 България отбелязва 140 години от приемането на първата Конституция България отбелязва 140 години от приемането на първата Конституция
Честванията на популярната за българския парламентаризъм дата бяха във Велико Търново.

От първенците на Княжество България ви приветствам с първото във вашата освободена страна Народно заседание.
Елена Радулова, ученичка в ППМГ „ Екзарх Антим I ": Хора, които в действителност не всички от тях са имали обучение, с цел да се занимават с политика са били подготвени на всичко, с цел да основат фантазията, за която българският народ пет века бленува.
В Благоевград пък към този момент има алея на конституцията. 140 засадени дървета със 140 страници от редовете на закона. Идеята е на локалните юристи, които избрали типа на дървото напълно неслучайно.

Мария Георгиева, ръководител на Адвокатската гилдия в Благоевград: Наричано е в китайските обичаи дърво на щастието.
Но го назовават и дърво на бъдещето. С корени, които се откъсват мъчно и клони, които не се пречупват по този начин елементарно.
 Защо Търновската конституция е мотив за горделивост, приказват специалистите Защо Търновската конституция е мотив за горделивост, приказват специалистите
Първата българска конституцията е една от най-модерните за своето време и е мотив за национална горделивост. За това приказваха в специфичния блок на БНТ1 "Ч...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР