Цялата печалба на "Първа инвестиционна банка" АД за 2017 г.

...
Цялата печалба на "Първа инвестиционна банка" АД за 2017 г.
Коментари Харесай

Печалбата на ПИБ за 2018-а подсилва резервите

Цялата облага на "Първа капиталова банка " АД за 2017 година в размер на 85.5 млн. лева се отнася във фонд "Други запаси с общо предопределение ". Това излиза наяве от поканата за привикване на общо заседание на 21 юни.
Преди това акционерите ще обсъдят отчетите (индивидуален и консолидиран) за активността на сдружението и годишните финансови доклади (индивидуален и консолидиран) на ПИБ за 2017 година.
Мениджърите оферират да не се изплащат дивиденти на акционерите и да не се правят други отчисления от облагата на банката за 2018 година, като задачата е включването на позитивния финансов резултат от тази година в базовия личен капитал от първи ред.
В дневния ред са и други рутинни точки, като доклад на Директора на дирекция "Вътрешен одит " за активността на службата през 2017 година и избиране на нов шеф на дирекция "Вътрешен одит ". Предложението е за освобождение на Ралица Богоева от служба и избор на Пламен Димитров с мандат от пет години.
Акционерите ще изслушат отчет на Одитния комитет, като ще обсъдят предлагането за преизбиране на членовете на Одитния комитет и установяване на мандата им.
Сред другите точки е предлагането за освобождение на членовете на Надзорния и Управителния съвет от отговорност за активността им през миналата година.
Предлагат се за разискване и промени в устава на банката.

При липса на кворум събранието ще се организира на 6 юли на същото място и при същия дневен ред. Сделки с акции на ПИБ на "БФБ-София ", вследствие на които купувачът ще може да упражни правото си на глас в общото заседание, може да се подписват до 5 юни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР