Цялата пътна и железопътна инфраструктура на ЕС трябва да бъде

...
Цялата пътна и железопътна инфраструктура на ЕС трябва да бъде
Коментари Харесай

Борел: Инфраструктурата на ЕС трябва да бъде адаптирана за бърз транспорт на военно оборудване

Цялата пътна и железопътна инфраструктура на Европейски Съюз би трябвало да бъде приспособена, тъй че Европейски Съюз да може бързо да транспортира военно съоръжение и войски от една част на общността в друга, основно от запад на изток. Това сподели в четвъртък на конференция в Брюксел висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

„ Трябва да приспособяваме цялата си система за подвижност, тъй че нашите войски да могат бързо да разпрострат качествата си. И това е сериозно за нашата защита: способността бързо да преместваме войски от една част на Европейски Съюз в друга – главно от запад на изток “, разяснява още Борел.

Според Борел, Европейски Съюз ще включи балканските страни, Молдова и Украйна в планове за увеличение на военната подвижност за бързо разполагане на бойни сили. Планът за военна подвижност включва „ усилване на съдействието с НАТО и основни стратегически сътрудници като Съединени американски щати, Канада и Норвегия, като в същото време улеснява ангажираността и разговора с районните сътрудници и страните на разширение като Украйна, Молдова и Западните Балкани. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР