Цялата налична специализирана техника е в готовност и при влошаване

...
Цялата налична специализирана техника е в готовност и при влошаване
Коментари Харесай

20 снегорина чистят пътищата в Русенско

Цялата налична профилирана техника е в подготвеност и при утежняване на метеорологичната конюнктура може да се реагира оптимално бързо и съответно

20 снегопочистващи машини не престават да обработват пътните настилки в регионите със снеговалеж в Русенско, с цел да обезпечи безвредно пътешестване на водачите по републиканските пътища, оповестиха от Областна администрация. Обработката на настилките продължава изключително по местата, където има причина за хлъзгавост и замръзване при намаляване на температурите. Към момента няма снегонавявания, всички пътища в района са проходими при зимни условия. По данни на Областното пътно ръководство няма и тежки произшествия. Един камион се е обърнал в канавка сред двата разклона за гр. Борово, както няма информация за потърпевши лица. Лек автомобил пък се е блъснал в мантинелата на пътя Русе – Кубрат, само че няма нанесени вреди по инфраструктурата и потърпевши хора.

Цялата налична профилирана техника е в подготвеност и при утежняване на метеорологичната конюнктура може да се реагира оптимално бързо и съответно. През нощта републиканската пътна мрежа в региона е почиствана и обработвана против обледяване от 11 профилирани машини.

Няма данни и за обитаеми места без електрозахранване, вода и телекомуникации.

Областният шеф Анатоли Станев поддържа контакт с институциите от района, имащи отношение към зимната конюнктура. Той моли към водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и да не подхващат рискови маневри.

По последни данни снежната завивка в региона е към 2 – 3 см., като още през днешния ден следобяд се чака преваляванията да спрат. През идващите дни са вероятни мъгли, само че от началото на новата седмица прогнозата е за стопляне на времето. През уикенда ще има и предпоставки за замръзване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР