Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в

...
Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в
Коментари Харесай

Петър Илиев: Страх тресе кочината на задкулисието

" Цялата медийна офанзива ме прави още по-решителен и целеустремен в това, което би трябвало да се свърши за страната. През последните седмици лайтмотивът на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев би трябвало да бъде погубен. Не, той няма да бъде погубен. Той произлиза от храбър жанр. Знам си пътя и не преставам напред. " Това съобщи номинираният за вицепремиер и министър на вътрешните работи от " ИТН " юрист Петър Илиев.

" Аз не съм член на " ИТН ". Но съм със Слави Трифонов и екипа му от времето, в което организирахме референдума. Тогава аз проведох юридическата му страна. Имам освен поддръжката на Слави Трифонов, само че и неговата пълна подкрепа и мъжката му дума, както и на всички от ръководството на партията ", сподели още Илиев пред Нова телевизия. Адвокатът счита, че офанзивата против него, в това число и обвиняванията в плагиатство, са целенасочени и са почнали в деня, в който е бил номиниран за член на възможното бъдещо държавно управление.

На въпрос дали е имало разколебаване от негова страна, той отговори: " Разколебаване е дума, която не познавам. Когато направихме референдума, тогавашният режим прати ДАНС, Национална агенция за приходите и ме спукаха от инспекции. Нищо не откриха, само че това беше тормоз на една полицейска страна по отношение на един свободен човек. Кален съм в борби, имам доста рани и белези. Това в композиция с характера ми очевидно основава огромен проблем. Самооценявам се с всичките ми достижения и резултати. Не съм политик и не съм се венчал за властта. Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на кръга. Голям боязън тресе кочината на задкулисието. "

Адвокатът разяснява и така наречен барбадоска връзка: " Аз съм почетен консул на Барбадос от доста години. Да си почетен консул е почетна служба, това не е държавна работа. Барбадос е страната с най-голям стандарт на живот на Карибите и тази, която има най-близки партньори САЩ и Англия – също стратегически български евроатлантически сътрудници. "

Номинираният за вицепремиер акцентира, че Барбадос не е офшорна зона. " Понастоящем тя не е в никакъв лист на страни, които са данъчен парадайс. В моята процедура, която е много солидна, не съм видял в българския Търговки указател компания, която да има акционер или притежател компания, записана в Барбадос ", разясни той.

" Ангажиментът ми към Слави Трифонов е ангажимент на мъжката дума. Ще го извършвам досега, в който мога да бъда потребен. За момента аз съм потребен за тях. И ще не преставам да върша това, в което съм добър, докато моята и тяхната линия съответстват. А те съответстват от доста години ", уточни Илиев. 

Номинираният за силов министър каза, че в никакъв случай не е виждал някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Димите на Илиев бяха по мотив на това, че е бил в борда на " Краун Медия " преди компанията да бъде купена от майката на Пеевски Ирена Кръстева.  " Като юрист експерт доста постоянно съм канен да съветвам юридическата страна в активността на избрани компании, без значение в кой бранш, в това число и в медийния. Преди 15 години бях поканен като експерт да вземам участие в основаването на въпросните сдружения. Няма по какъв начин да нося отговорност какво е станало с тях, откакто към този момент не съм бил там ", добави той.

На въпрос дали самичък е писал книгата " Компетенциите на Народното събрание ", за която има три сигнала за плагиатство от доцент Наталия Киселова, Илиев посочи, че стои зад всяка дума в книгата си. " Подарил съм я на членовете на Катедрата през 2015 година С изненада разбрах в деня на връчване на мандата, че някой твърди, че има проблем с тази книга. Минали са 6 години. Законът в една правова страна споделя, че в случай че някой има юридически спор с другиго, той се взема решение в съда ", означи той. Илиев е безапелационен, че не е чел труда на доцент Киселова и не е осведомен с него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР