Цялата история е натиск Лукойл“ да се продаде, както гледахме

...
Цялата история е натиск Лукойл“ да се продаде, както гледахме
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Горивата ще поскъпнат с 20-30%

Цялата история е напън „ Лукойл “ да се продаде, както гледахме в Германия и Италия.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria енергийният специалист Явор Куюмджиев.

Интересното сега за рафинерията в Сицилия е, че от явен притежател - Русия, тя е закупена от кипърска офшорка, зад която не е ясно кой стои. Може отново да е „ Лукойл “.

Чий ползи обслужват хората у нас, които напъват това да се случи, не мога да предсказвам. Може отново да са ползите на „ Лукойл “ - да се прикрие същинската благосъстоятелност зад офшорка.

Ако се приключи дерогацията от през днешния ден за на следващия ден, на процедура е невероятно мениджмънтът на компанията да размени съветския петрол с различен. В Черно море различен петрол с изключение на съветски няма. През Босфора е неразрешено да минават огромни танкери. Трябва дълга подготовка на мениджмънта на компанията да се заменят тези доставки. Работи се в тази посока, щом предишния месец 100% от обработеният нефт е бил неруски, само че рисковете остават.

Ако „ Лукойл “ спре да работи, горива ще има, само че ще са по-скъпи, тъй като има и други рафинерии, които да доставят горива на българския пазар. Според мен горивата ще нарастнат с най-малко 20-30%. В момента цената в България е с към 30 евро цента по-ниска от междинната в Европейски Съюз. Причината е, че рафинерията работи отчасти с съветски петрол. Ако това спре, цените ще се изравнят.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР