Цяла Испания става високорискова дестинация за германците, след като Институтът

...
Цяла Испания става високорискова дестинация за германците, след като Институтът
Коментари Харесай

Цяла Испания става рискова дестинация за германците заради COVID-19

Цяла Испания става високорискова дестинация за германците, откакто Институтът " Роберт Кох " включи и Канарските острови в листата с огнищата на ковид, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Часове по-късно немското министерство на външните работи разгласява на уеб страницата си рекомендация да се заобикалят неналожителните пътувания до всички испански райони заради високия ритъм на разпространяване на болестта.

Испания е извънредно известна дестинация за немските туристи, което прави туристическия ѝ бранш мощно подвластен от парите, които те харчат там.

Туризмът като цяло дава 12 % от испанския БВП. В бранша са заети към 2,5 милиона души.

Канарите обаче зависят още по-силно от туризма от всеки различен район на Испания. Този бранш образува 35 на 100 от Брутният вътрешен продукт на архипелага. За 2019 година към 2,65 млн. души. са посетили Канарските острови.

Новите регулации от немска страна стават факт макар напъните на управляващите на Канарите да овладеят разпространяването на ковид посредством ограничения като групови събирания най-много на 10 души и правила, задължаващи питейните заведения и заведенията за хранене да затварят в среднощ.

Решението на Берлин евентуално ще засегне редица немски туристи предвид на това, че в няколко провинции на Германия новата образователна година към момента не е почнала, което значи, че доста фамилии може още да не са се върнали от лятната си отмора.

В средата на август беше издадено предизвестие да не се пътува до останалата част на Испания, което наруши проектите за отмора на доста германци и се отрази извънредно отрицателно на испанския туристически бранш.

Германия дефинира дадена страна или район като високорискови, когато за седемдневен интервал там е имало над 50 нови инфекции на 100 000 души. За Канарските острови тези стойности доближиха 95,71.

Институтът " Роберт Кох " постоянно осъвременява листата със страните, които се считат за рискови за пътуващите и все още той включва 130 страни, в това число Съединени американски щати, Русия и Египет.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР